Wij scoren een 4.8 / 5!

Bestel vandaag, betaal achteraf
Staffelkorting bij meerdere exemplaren
Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis
PhoneSleepr ®

Over ons

Over ons

De mensen achter de PhoneSleepr

Phonesleepr ®

Twee docenten werkzaam in het voortgezet onderwijs zochten de beste manier om de smartphones in de klas te gebruiken. Het probleem van de smartphone is dat het voor veel afleiding zorgt bij de leerlingen tijdens de lessen. Anderzijds is de smartphone niet weg te denken in het hedendaagse onderwijs. Op allerlei verschillende manieren kan de smartphone op een adequate manier in de lespraktijk ingezet worden.

Beide docenten, gaven aan verschillende doelgroepen les op de middelbare school. De één op een VMBO school en de ander op een school met Mavo, Havo en Atheneum in één schoolgebouw. Beide docenten constateerden dat bij alle doelgroepen dezelfde problemen voorkwamen in de klas. Regelmatig werd er over de smartphones en het gebruik van de telefoontas gesproken.

Ps voorkant | phonesleepr

Ondanks dat de klaslokalen voorzien waren van een telefoontas, waar de leerlingen hun smartphones in konden stoppen, was dit niet de ultieme oplossing. De telefoontassen hingen namelijk al een tijdje in beide schoolgebouwen maar brachten nog absoluut niet het gewenste resultaat. Zo waren er telkens stoormomenten tijdens het afleggen van een toets. Of was de les nog maar net begonnen en gingen er tijdens de instructie van de docent meerdere telefoons af door alle meldingen die op de smartphones werden ontvangen. Beide docenten hadden als vaste regel de smartphones bij binnenkomst op ‘stil’ of helemaal ‘uitzetten’. In de praktijk kwam het dagelijks voor dat leerlingen vergaten de smartphone op ‘stil’ of volledig uit te schakelen. Sommigen zetten de smartphones bewust niet op ‘stil’ of gingen er gemakzuchtig mee om.

Beide docenten stoorden zich er regelmatig aan dat de les altijd maar weer verstoord werd door de meldingen of een oproep. Dit was op meerdere avonden het onderwerp van het gesprek over hoe de werkdag verliep. Op een bewuste avond ontstond het idee dat een einde maakt aan de vervelende ‘trillingen, piepjes of pop-ups’ tijdens de les. Dit idee is vervolgens uitgewerkt en zo is de PhoneSleepr ontstaan. Een geïnnoveerde, stevige en veilige telefoontas met een signaal blokkerende werking. Deze signaal blokkerende functie zorgt ervoor dat zowel de internet- als de netwerkverbinding geblokkeerd wordt zolang de smartphone in het vakje zit. Hiermee is het probleem volledig verholpen.

De leerlingen stoppen de smartphones in de PhoneSleepr, deze is vanaf dat moment automatisch stil en zal de les niet meer kunnen verstoren. Wanneer de leerling voor een bepaalde werkvorm de telefoon uit de PhoneSleepr haalt, ontvangt de smartphone meteen weer de internet- en netwerkverbinding. Op deze manier is iedere docent in staat om voor ultieme rust te zorgen in de lespraktijk en kunnen de smartphones geen boosdoeners meer zijn. En laten we de leerlingen zelf niet vergeten, die profiteren natuurlijk ook van de rust in het lokaal en in hun hoofd. Volgens ons zijn smartphones zijn onmisbaar geworden en dat zal in de toekomst niet anders zijn. Een efficiënte omgang met de smartphones is om die reden van essentieel belang. Het is onze missie om alle scholen in Nederland te laten ervaren wat voor een positief verschil de PhoneSleepr levert. Het permanent uitschakelen van alle nadelen van de smartphone, waardoor er alleen voordelen overblijven!

E-mail:                       info@phonesleepr.nl
Tel:                              +31 (0) 548223033
KvK-nummer:          91141028          
BTW-nummer:        NL004869547B11